dinsdag, september 27, 2005

COLLOQUIUM DELTA-STICHTING i.s.m. WERKGROEP IDENTITEIT - 11 November 2005

dinsdag, september 13, 2005

CORNELIU ZELEA CODREANU - ter ere van zijn geboortedag, 13 september 1899 door Marcel RÜTER op APOLITEA 13 september 2005Corneliu Zelea Codreanu geboren 13 september 1899 in Iasi, Roemenië. Hij bracht zijn jeugd door in Hushi, een klein provinciedorpje, waar zijn vader, Ion Zelea Codreanu, leraar was op de plaatselijke school.

Corneliu Zelea Codreanu studeerde aan de militaire academie van Monastirea Dealul, vlakbij Targoviste, de vroegere hoofdstad van Wallachia. Deze universiteit was stond landelijk bekend om zijn exceptionele kwaliteit.

De scholing die Corneliu Codreanu aan deze elite-universiteit mocht genieten liet onuitwisbare sporen na op zijn karakter:

"Orde, discipline, besef van hierarchie" - zoals hij later schreef - "vloeide door mijn bloed op jonge leeftijd naast een sterk geloof in menselijke waardigheid, hetgeen de basis vormde voor al mijn verdere activiteiten."

Onuitwisbare sporen die uiteindelijk ook de basis zouden vormen voor de vorming van De Ijzeren Garde in de beginjaren '30.

In de nacht van 29 op 30 november werd Corneliu Zelea Codreanu samen met dertien kameraden op bevel van de koning vermoord.

Het laatste nr. van JUNGES FORUM staat geheel in het teken van Corneliu Codreanu en de IJzeren Garde.

Teksten van en over Codreanu en de IJzeren Garde in diverse talen (Eng, Du, Fr, enz.) is te vinden op: LIBERTATEA Documentatiecentrum van de Legionairen.

maandag, september 12, 2005

NOVOPRESS NEDERLAND - 100% POLITIEK INCORRECT
In de wereld van het éénheidsdenken en de politieke correctheid, in een wereld waarin Big Brother alles ziet, hoort, leest en dirigeert; een wereld waarin de manipulatie en het spektakel de waarheid en de werkelijkheid verdringen, is het van groot en vitaal belang dat er een alternatieve bron bestaat die informatie kan doorgegeven die vrij is van taboes.

Dat is het doel van Novopress. Een internationaal persagentschap met non-conformistisch nieuws dat de actualiteit kort op de voet volgt.

Novopress probeert het verborgen gezicht van de actualiteit te analyseren, en de ware oorzaken en verwikkelingen te zoeken. Het agentschap zal U ook op de hoogte houden van ’kleine’ evenementen die soms zeer zwaar wegen in ons dagelijkse leven.

Novopress wil eveneens een forum van vrije informatie zijn.

Een media voor U én met U. Door ons informatie aan te brengen, of door een artikel uit de krant of het internet door te sturen werkt u mee aan het voortbrengen van onafhankelijke en gedurfde ‘tegen-informatie’.

Geen onechte virtualiteit, Geen valse realiteit
Spring uit de droomwereld, lees Novopress en laat anderen hetzelfde doen.

Novopress Nederland